Singer-songwriter Kamilia: “Er moet meer gepraat worden tussen jongeren en ouders.”

De nieuwe track van singer-songwriter Kamilia, “Samen zijn” is vandaag gereleased. Wij hadden een gesprek met haar over haar muziek, haar achtergrond en haar grote liefde.

Tekst: Christianne Offermans

Voor de mensen die je nog niet kennen: Wie is Kamilia?

“Mijn naam is Kamilia en ik ben een singer/songwriter. Ik ben van Marokkaanse afkomst en ik ben 24 jaar. Ik ben in Enschede geboren in 1993. Verder ben ik opgegroeid in Rotterdam. Daar heb ik ook mijn muzikaliteit ontwikkeld. Ik woon samen met mijn vriendin.”

Jouw track “Samen zijn” komt vandaag uit. Gefeliciteerd! Hoe is de track tot stand gekomen?

“Dankjewel! De track is in samenwerking met de bekende producer Monsif tot stand gekomen. Hij stuurde mij een opzetje, een demoversie, en daar begon mijn vriendin lollig op te zingen “ik zag je staan in de regen” aangezien ik op dat moment geen inspiratie had en het toevallig op dat moment aan het regenen was. Nadat zij met dat zinnetje kwam heb ik de track in de auto verder geschreven, onderweg naar de studio van Monsif.”

“Ik ben zelf twee jaar geleden uit de kast gekomen; daar kwamen heel wat obstakels bij kijken.”

Wat is het verhaal achter de track?

“Het verhaal gaat eigenlijk over mezelf en mijn vriendin. Ik ben zelf twee jaar geleden uit de kast gekomen; daar kwamen heel wat obstakels bij kijken. Daardoor ontstond er ook een druk op mijn relatie. De boodschap achter mijn liedje is dat je lekker jezelf moet zijn, ongeacht wat of wie je bent. Stand up for who you are and what you believe in. De message is dat je niet moet opgeven en samen moet zijn/blijven, no matter what!”

Kunnen we meer van jou verwachten binnenkort, gaan we je ergens zien optreden?

“Ja zeker! Mijn videoclip komt volgende week uit. Ook ben ik bezig met een Nederlandse EP dus er volgen nog meer leuke nummers. En heel misschien sta ik 22 juli op Kwaku festival in Amsterdam.”

Je hebt zelf een relatie met een vrouw. Identificeer je jezelf als lesbisch? Hoe reageerde jouw omgeving op jouw coming out?

“Klopt. Ik ben nu twee jaar samen met mijn vriendin. De meerderheid van mijn omgeving reageerde positief, alleen mijn ouders hebben er erg veel moeite mee gehad, en nog steeds eigenlijk.”

“Heel misschien sta ik 22 juli op het Kwaku festival in Amsterdam.”

Durven jij en je vriendin hand in hand over straat? Hebben jullie wel eens negatieve of juist hele positieve reacties gekregen?

“Wij durven allebei hand in hand over straat te lopen. Tot nu toe en hopelijk in de toekomst hebben wij daar geen nare ervaringen mee. Wij krijgen juist hele positieve reacties op straat.”

Wat zou er volgens jou in Nederland moeten veranderen om Nederland tolerant(er) te maken?

“Communicatie is key! Er moet meer gepraat worden tussen jongeren en ouders. Heel veel dingen worden ontkend, niet gezien, of wil men niet zien.”

We zijn heel benieuwd naar je track! Waar kunnen we deze downloaden?

“Mijn track is zojuist uitgekomen op Spotify en Apple Music. Dit zijn de links: Spotify en Apple Music.”

Kamilia: Heel veel succes met je muzikale carrière!

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.