Luz Bravo wint namens COC Midden-Nederland het COC Songfestival 2019

COC Midden-Nederland is met het lied ‘Harmony’ van zangeres Luz Bravo de winnaar van het COC Songfestival 2019. Na een spetterende finale en spannende puntentelling bleek Midden-Nederland de winnaar met 194 punten. De inzending van DWH Delft eindigde met 133 punten op een tweede plaats, derde werd COC Leiden met 131 punten.

Het lied ‘Harmony’ van zangeres Luz Bravo kreeg in het totaal de meeste punten van de vak- en regiojury. Als kind van een Chileense politiek vluchteling raakte Luz Bravo, artiestennaam van Marloes Clemens Bravo Rebolledo, al vroeg betrokken bij protestliederen die haar hebben geïnspireerd om muziek te maken met een boodschap. Haar ouders stimuleerden haar vanaf jongs af aan om te gaan zingen.

Pride

Ze heeft bij meerdere kinderkoren gezeten en zanglessen gevolgd. Na een afgerond vooropleidingsjaar aan het Utrechtse Conservatorium voor Jazz & Pop, studeert ze nu aan de Tilburgse Rockacademie voor vocals. Haar lied gaat over de Pride en hoe het gevoel van saamhorigheid, kracht en liefde zo’n dag vult. Op korte termijn gaan we met hen in gesprek om te kijken of de finale volgend jaar in Midden-Nederland georganiseerd gaat worden”, aldus het Landelijk Team COC Songfestival.

COC Songfestival

In 2019 beleefde het Nationaal COC Songfestival de 25e editie. Het is ooit begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen en dat in de loop der jaren een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium heeft mogen verwelkomen.

Meer informatie over het COC Songfestival is te lezen op www.cocsongfestival.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.