Roze in Blauw viert jubileum met tentoonstelling

Roze in Blauw bestaat 20 jaar. Om dit te vieren staat er voor het stadhuis in Amsterdam een prachtige expositie met foto’s van 20 jaar Roze in Blauw. Het zijn vooral foto’s van evenementen waar Roze in Blauw zichtbaar aanwezig is geweest. “Iets wat we heel belangrijk vinden”, zegt Martin de Jong, die naast zijn functie van politieagent nauw betrokken is bij Roze in Blauw.

“Met de expositie willen we ook naar mensen buiten Nederland uitdragen, dat we het belangrijk vinden om op te komen en zorg te dragen voor de LHBTI+ gemeenschap. We zijn overigens niet het enige land maar zeker wel vooruitstrevend met dit initiatief. We vinden het belangrijk om in contact te staan met de mensen binnen de LHBTI+ community”, aldus De Jong. De expositie is niet het enige waarmee het jubileum wordt gevierd. Op donderdag 10 oktober was er ook al een feestelijke receptie in de ambtswoning van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema.

Roze in Blauw is inmiddels een landelijk samenwerkingsverband van Roze in Blauw-teams uit alle politie-eenheden en diensten van de Nationale Politie. Deze teams zijn aanspreekpunt voor LHBTI’s binnen én buiten de politie.

Meer informatie via coc.nl 


 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.