Lesbisch koppel in elkaar geslagen tijdens Pride Amsterdam

Pride Amsterdam was weer een feestje dit jaar. ´Slechts´ 14 mensen werden aangehouden, merendeels voor vergrijpen als varen onder invloed en het dealen van verdovende middelen. Toch kent de Amsterdam Pride dit jaar een gitzwart randje. Naar nu blijkt is een lesbisch koppel in elkaar geslagen door twee jongens. De Gaykrant sprak met de uit Brazilië afkomstige Ana (26), een van de twee slachtoffers van het anti-homogeweld dat plaatsvond in de vroege ochtend van vrijdag op zaterdag.

Tekst: Kenneth Steffers

Ana en haar – van oorsprong – Russische vriendin Katya (29) kwamen net van een borrel bij gay café  ‘Amstel Fifty Four’ Twee jongens op een scooter barricadeerden op een intimiderende manier het looppad van Ana en Katya. ¨Oh, jullie zijn hot! Mogen we met jullie meedoen?¨, vroeg een van de jongens op de scooter.

¨Oh, jullie zijn hot! Mogen we met jullie meedoen?¨

Inschattingsfout

¨Fuck off en rij gewoon verder!¨, riep Ana geërgerd. De reactie van de geschrokken Ana bleek achteraf – naar eigen zeggen – een catastrofale inschattingsfout.  Een van de jongens stapte direct van zijn scooter af en begon Ana in haar gezicht te slaan totdat ze neerviel op de straatstenen. De dader werd vervolgens nog agressiever en begon te schreeuwen: ¨Fucking lesbo! Vieze teef!¨

Terwijl Ana gewond op de grond lag richtte de daders zich op haar vriendin Katya. ¨Ze liepen achter mijn vriendin aan. Ze werd tegen een muur gezet zodat ze haar konden slaan. Terwijl ik op de grond lag heb ik het allemaal moeten aanzien. Het was verschrikkelijk¨, aldus Ana.

Aangifte

Inmiddels hebben Ana en Katya aangifte gedaan bij de politie en ook melding gemaakt bij het netwerk Roze in Blauw. De politie laat tegenover de Gaykrant weten deze melding van anti-homogeweld zeer hoog op te nemen en sluit niet uit dat er binnenkort verdachten zullen worden aangehouden. Dat laatste hangt overigens af eventuele getuigen en van de camerabeelden die de politie ter beschikking heeft.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

21 thoughts on “Lesbisch koppel in elkaar geslagen tijdens Pride Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.