Eerste condoomwinkel geopend waar je condooms kunt passen

In de afgelopen jaren is het gebruik van condooms sterk afgenomen. Ook is er onder jongeren een toename van het aantal losse partners. Er wordt steeds vaker getest op soa’s en bij 1 op de 5 mensen wordt er één gevonden. Daarom opent Soa Aids Nederland op 20 november de eerste pop-up condoomwinkel ter wereld waar je ze zelf kunt uitproberen. Met een paskamer, een condoomadviseur, een ruim assortiment én een tool om de eigen maat te checken.

Tekst: Hans Prummel

In de Try before you fly winkel op Utrecht Centraal vindt iedereen zijn of haar ideale condoom. Er is ook een Try before you fly webshop. ‘We zien dat condoomgebruik niet meer de norm is, terwijl het de beste manier is om je tegen een soa te beschermen. Kom vooral passen! Wij roepen de overheid op om deze hernieuwde kennismaking met condooms kracht bij te zetten met een publiekscampagne over veilig vrijen’, licht Hanna Bos, arts infectieziektebestrijding van Soa Aids Nederland toe.

“Condoomgebruik is niet meer de norm, maar het is de beste manier om je tegen een soa te beschermen.”

Extra groot, klein, dun of dik. Voor mannen, voor vrouwen, voor langer plezier. Met ribbel, nop, vleugel, design, noppen, met een tintelend of juist met een verdovend middel. Welke het beste bij je past, goed beschermt én lekker zit, is voor elk mens anders.

De pop-up winkel op Utrecht Centraal

Dalend condoomgebruik

Soa Aids Nederland vraagt een week voor Wereld Aids Dag aandacht voor het gebruik van condooms. Dat is hard nodig want in de afgelopen jaren is het condoomgebruik sterk gedaald. Onder seksueel actieve jongeren van ruim 80% in 2009 naar 55% in 2017. Van de volwassenen met een losse partner of onenightstand gebruikt ruim 5 op de 10 mannen en 4 op de 10 vrouwen geen condoom. Elk jaar worden er 200.000 nieuwe jongeren seksueel actief.

https://www.trybeforeyoufly.nl

Foto’s: Soa Aids Nederland

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.