LHBTI-asielbeleid minder gebaseerd op stereotypen

Vooroordelen en stereotypen over lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders zullen niet langer de kern vormen van het LHBTI-asielbeleid. Dat blijkt uit een brief die staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid woensdag aan de Tweede Kamer stuurde. 

De kern van het huidige LHBTI-asielbeleid wordt gevormd door het stereotype criterium dat LHBTI’s altijd een ‘proces van bewustwording en zelfacceptatie’ doormaken waarin ze worstelen met hun seksuele identiteit. Dat bleek recent uit onderzoek van het COC. De IND geloofde bijvoorbeeld niet dat een asielzoeker homoseksueel was omdat hij ‘zonder enige scrupules zijn homoseksualiteit omarmde’.

Bron: Rijksoverheid.nl


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

Reinart
ReinArt Cartoons heeft als logo de vos met in z’n bek de in inkt gedoopte ganzenpen. Via www.reinartcartoons.nl zijn naast vele Roze Cartoons ook diverse andere tekeningen te vinden. Zijn woonplaats Deventer is daarbij goed vertegenwoordigd aangezien ReinArt sinds 2015 wekelijks cartoons en strips voor de lokale krant tekent.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.