Taxi’s weigeren drag queens. Organisatie The Hague Pride woedend.

Een colonne van zes taxi´s heeft twee personen een rit geweigerd omdat ze waren uitgedost als dragqueens. Ook werden de pruiken van de slachtoffers door omstanders besmeurd met mayonaise en pindasaus. Het voorval vond vorig weekend plaats na afloop van The Hague Pride.

Tekst: Kenneth Steffers

Protocol Taxibranche

Mede-organisator van The Hague Pride, Ben Manuputty, reageert woest: ¨Ik wil volgende week een protocol op tafel hebben liggen waarbij taxidiensten LHBT-personen – of dat nu drags zijn of niet – niet meer mogen weigeren. Komende week ga ik met de Haagse taxicentrale´s in gesprek om dit soort praktijken in de toekomst te voorkomen.¨

“Dit probleem moeten we en gaan we aanpakken!”

Manuputty: ¨Als taxichauffeur werk je binnen de dienstverlenende sector. Dan kun je mensen weigeren omdat ze bijvoorbeeld te dronken zijn of agressief gedrag vertonen, maar niet omdat ze slechts willen instappen als drag. Dit probleem moeten we en gaan we aanpakken!¨

Haagse Gemeenteraad

Haags-gemeenteraadslid Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag / Groep De Mos) over het voorval: ¨Juist in onze stad van ´Vrede & Recht´ moet iedereen altijd zichzelf kunnen zijn. The Hague Pride is een feest van verbinding, vrijheid en blijheid. Het doet mij verdriet dat niet iedereen de mensen neemt zoals ze zijn.¨

Ook GroenLinks Den Haag reageert – bij monde van gemeenteraadslid Maarten De Vuyst – verbolgen: ¨Onbestaanbaar dit. Het lijkt ons goed als er een overleg plaatsvindt tussen de gemeente, de organisatie van The Hague Pride en COC. Taxi´s die mensen weigeren op uiterlijk dienen wij te weigeren als stad!¨

HTMC Taxicentrale verklaart in een reactie: “Wij van de HTMC vervoeren iedereen. Bij ons maakt je afkomst of aard niet uit. En bij klachten worden de chauffeurs direct aangepakt. Daarom gaan we direct in gesprek met Ben Manuputty.”

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

5 thoughts on “Taxi’s weigeren drag queens. Organisatie The Hague Pride woedend.

 1. Svetlana vukosevic schreef:

  Is het nog nodig om naar de nationaliteit van de taxichauffeurs en mayosmeurders te vragen?

 2. Frans M, Hoijnck van Papendrecht schreef:

  50PLUS is voor volledige LHBT emancipatie, altijd en overal in elke situatie.
  De gemeenteraadsfractie in Den Haag schaamt zich ervoor dat zulke incidenten voorkomen in onze stad. Volle inzet om herhaling te voorkomen.

 3. Patrick wigman schreef:

  Ik vind het ronduit belachelijk dat collega”s wil ik in stadium niet benoemen als collega”s , zoiezo mensen weigeren . Ik doe dit werk al vanaf 1990 bij de Htmc , 29 jaar en heb iedereen naar behoren vervoerd van en naar . Ik merk ook dat er taxichauffeurs zijn die niet kunnen omgaan met klanten dit wel een van de belangrijkste dingen zijn in mijn beroep . Soms schaam ik mij gewoon voor mijn collega”s en denk dan , zoek liever een ander beroep maar als beroepschauffeur zijn jullie niet geschikt .ik heb ook vaak collega”s aangesproken op hun gedrag , vind je het leuk , presteer dan naar behoren , vind je het niet leuk , rot dan op uit deze business !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.