Sportbiograaf Van Egmond wil boek schrijven over roze ex-voetballer

Journalist en sportbiograaf Michel van Egmond presenteerde onlangs het vervolg op zijn prijswinnende biografie over voetballegende Wim Kieft. Nog interessanter is dat Van Egmond nu al nadenkt over zijn volgende te verschijnen boek. Deze zou moeten gaan over een homoseksuele Nederlandse ex-topvoetballer.

Tekst: Kenneth Steffers

Michel van Egmond: “Ik zou graag een boek willen schrijven met de eerste Nederlandse ex-topspeler die vertelt hoe het is om je als homoseksuele man staande te houden in de homofobe wereld van de voetbalstadions.”

Taboe doorbreken

Een aangewezen kandidaat heeft Van Egmond echter nog niet. “Het zou mooi zijn als er één speler opstaat die het taboe doorbreekt. Ik weet dat ze er zijn en de tijd is er nu ook rijp voor. Maar iemand moet er persoonlijk wel klaar voor zijn en dat kun je niet forceren.”  Van Egmond won met zijn boeken Gijp (2013), Kieft (2014) en De Wereld volgens Gijp (2017) drie keer de NS Publieksprijs voor het meest geliefde boek van het jaar.

“Het zou mooi zijn als er één speler opstaat die het taboe doorbreekt. Ik weet dat ze er zijn en de tijd is er nu ook rijp voor.”


Voetbalverslaggever De Gaykrant

Met het aanstellen van onze kersverse voetbalverslaggever Peter Schouten zal De Gaykrant de komende tijd extra aandacht besteden aan de wereld van de voetballerij vanuit een LHBT-perspectief. Onlangs was Schouten te gast bij NPO Radio 1. Dit gesprek kun je hier terugluisteren.

Bron: ad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.