Gaykrant lanceert de Gaykrant 100

Gaykrant 100

Dé 100 mensen die het verschil maken voor LHBT+ emancipatie in Nederland

Gaykrant, hét onafhankelijke LHBT+ platform van Nederland start de ‘Gaykrant 100’. De lijst met de honderd meest inspirerende rolmodellen / actoren / influencers van Nederland van en voor de Regenboogcommunity.

Het gaat in deze nieuwe lijst niet per se om de personen die het populairst of bekendst zijn, maar om de mensen die een bijzondere, innovatieve of creatieve bijdrage hebben geleverd aan de emancipatie en acceptatie in ons land. Jong of ouder, op de voorgrond of juist op de achtergrond, van welke sekse / gender / oriëntatie dan ook – ook hetero’s kunnen natuurlijk iets geweldigs hebben gedaan voor ‘de goede zaak’!

Hoe gaan we het doen? Er volgt binnenkort een nominatieronde, waarbij er via onze kanalen een oproep gedaan zal worden om kandidaten aan te dragen. Deze longlist zal gepubliceerd worden op www.gaykrant100.nl, waarna er gestemd kan worden op een set van persoonlijke favorieten. Vervolgens komt er een shortlist met tien namen met de meeste stemmen. Hieruit kunnen de kiezers hun ultieme favoriet kiezen. De bekendmaking van de top 10 zal plaatsvinden rond de start van Pride Amsterdam.

Waarom doen we dit? Omdat we op deze manier een frisse blik willen werpen op alle mensen die zich actief inzetten voor de positie van LHBT+’ers in Nederland. Het is geen beauty contest, geen populariteitsmeting en geen ons-kent-ons-feestje, maar een kennismaking met interessante personen.

DeGaykrant.nl staat voor onafhankelijke berichtgeving, kennisdeling en meningsvorming. Een onafhankelijk platform met als uitgangspunt het bevorderen van de LHBT+ emancipatie in de breedste zin van het woord. Dit nieuwe initiatief sluit hier naadloos bij aan.

Gaykrant 100

One thought on “Gaykrant lanceert de Gaykrant 100

  1. Loek Knippels schreef:

    Zelf heb ik NOOIT echt op de barricade gestaan maar door rolmodel te zijn en op hogeschool en priveleven duidelijk te zijn, heb ik bijgedragen aan de homo-emancipatie.
    Van ons leven en directe discriminatie is een docu-soap gemaakt: ” Hoera, een homo!?” , gebaseerd op de discriminatie van mijn partner in het onderwijs in Ammerzoden waar hij destijds werkte.
    Binnen de Fontys Hogeschool in Tilburg was ik de eerste docent die een studium generale voorstelde rondom het thema: “Roldoorbreking in het onderwijs” en er volgde een heuse (eerste) homo-week. Groot succes terwijl die door de directie aan alle kanten werd tegen gewerkt. En na afloop ging de directeur van het instituut met de eer strijken in een groot interview waarin hij uitsprak dat ‘zijn’ instituut een voorbeeldfunctie had wat roldoorbreking betreft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.