Excentrieke Frank en Rogier: ‘We dachten nooit meer benaderd te worden voor televisie’

Frank en Rogier - (C) Vincent TV Producties

Lovende reacties op social media krijgen, een zestienjarige relatie onderhouden en een huis in Zuid-Frankrijk bezitten. Frank Jansen en Rogier Smit lijken alles te hebben. Het koppel is beter bekend uit het SBS6-programma ‘Steenrijk, Straatarm’. Aan Gaykrant vertellen ze over hun relatie, successen en hun nieuwe programma ‘Paleis voor een Prikkie’.

Tekst: Stijn de Vries

Lovende reacties is wat het stel kreeg na de uitzending van Steenrijk, Straatarm. ‘De reacties na onze aflevering waren hartverwarmend. We zijn ook in Bij ons in de PC verschenen. Toen kregen we al veel positieve reacties, maar nu is social media veel meer op gang gekomen. Dat was ook erg te merken, de reacties waren prachtig. We hebben niet één negatief bericht gekregen. We waren weleens bang dat er homohaters konden reageren, je bent toch als homostel op de buis te zien. Gelukkig hebben we ze nog niet ontdekt. Dat houden we ook graag zo.’ Hadden de mannen überhaupt verwacht dat de aflevering zulke goede reacties kon krijgen? ‘We hadden deze geweldige reacties niet kunnen voorspellen, maar we hadden wél verwacht dat er meer pit in de uitzending zou komen. Door onze positiviteit en het knip- en plakwerk van SBS zijn we er ook fantastisch uitgekomen.’

Frank en Rogier zijn een dynamisch stel. Hun positieve karakter en grappige oneliners lenen zich uitstekend voor vermakelijke televisie. ‘We hebben allebei gewerkt aan het succes van de aflevering van ‘Steenrijk, Straatarm.;’ We hadden het programma nog nooit eerder gezien, maar we kregen twee afleveringen toegestuurd naar ons huis in Frankrijk. Toen we de eerste aflevering bekeken vielen we in slaap en bij de tweede vonden we het ook niet spannend genoeg. Daarom hebben we tegen elkaar gezegd dat we het anders gingen aanpakken. We hebben er bewust aan gewerkt om dat op onze eigen manier te doen. Daardoor zijn er ook spontane acties gebeurd. We hadden wel al van tevoren bedacht dat we een etentje wilden geven, want hoe is dat als je geen geld hebt? Dan zeg je: “ik geef een diner, maar jullie nemen alles mee”, dat was natuurlijk leuk voor de aflevering.’ Zijn de mannen ook helemaal zichzelf voor de camera? ‘Maar natuurlijk! Dat kun je toch zien? Kijk, als er iets met je is moet je wel gewoon voor die camera staan. Als je ziek, ongesteld of whatever bent, moet je desondanks presteren en leuk doen. Maar, dat moet ook als je een andere baan hebt. We zijn helemaal onszelf voor de camera.’

‘Het altijd eens zijn met elkaar is ook maar saai’

Nu even terug naar waar het allemaal begon. Hoe zijn Frank en Rogier bij elkaar terechtgekomen? ‘We werden aan elkaar voorgesteld door een kennis’, zeggen ze in koor. Frank vervolgt: ‘Ik stond voor de Albert Heijn toen ze naar me toekwam en vroeg of ze iets persoonlijks mocht vragen. Ze wilde weten of ik al een partner had, maar ik zei voor de grap dat ik in elk stadje een ander schatje had. De kennis wilde me voorstellen aan iemand en zei dat ik ‘m waarschijnlijk wel zou kennen. Heel irritant: hetero’s denken dat iedere homo elkaar kent. Ze beschreef Rogier, maar heel toevallig kende ik Rogier wél. Ik zei tegen haar dat ik zeker een beschuitje met hem zou willen eten. Ze zei dat ik bij d’r moest eten zodat ze Rogier ook kon uitnodigen, maar het diner kwam er niet. Zestien jaar geleden was ik echter bij PAN Amsterdam met een vriendin. Toen we net wilden vertrekken kwam Rogier binnen. Ik zei tegen hem dat ik hoorde dat we moesten daten. Daarop reageerde Rogier met ‘ja, dat heb ik ook vernomen!’. Hij gaf z’n telefoonnummer en the rest is history. We zijn al zestien jaar samen en onwijs blij met elkaar.’

“We zijn al zestien jaar samen en onwijs blij met elkaar.”

De passie voor interieur zat er van jongs af aan al in. ‘We zijn eigenlijk van hetzelfde hout gesneden. Rogier wilde als klein jongetje al het huis van zijn ouders herinrichten, en ik had precies hetzelfde’, zegt Frank. Hij begint over zijn succesvolle carrière. ‘Ik werd vroeger benaderd door een binnenhuisarchitect uit Amsterdam waarna ik begon met werken. Snel daarna had ik mijn eigen bedrijf, en op een gegeven moment had ik vijf interieurbedrijven. Rogier is een paar jaar geleden gestopt met zijn eigen interieurbedrijf. We hebben wat dat betreft dezelfde interesse. Rogiers smaak is echter een stuk moderner. Mijn smaak is meer klassiek. Ik werkte voor een chique Joodse binnenhuisarchitect, dus ik had echt een andere stijl. Ik hou heel veel van kunst, terwijl Rogier kunst het liefst weglaat in een interieur. Dat kan weleens botsen, maar het is ook maar saai als je het altijd eens bent met elkaar.’ stelt Frank.

‘We dachten dat we nooit meer benaderd zouden worden voor televisie’

Het koppel lijkt dé nieuwe televisie-ontdekking van 2017 te zijn. Hebben ze nooit van hun omgeving te horen gekregen dat ze samen op televisie moeten komen? ‘We hebben heel vaak gehoord dat we op tv moeten verschijnen. We zijn jaren geleden benaderd door Eyeworks. Ze wilden een serie over ons maken met een format die ze hadden bedacht. We zijn overgevlogen uit Zuid-Frankrijk en in een Jaguar gestapt. We scheurden het land door en werden de hele dag gevolgd door camera’s. ‘S avonds waren we doodmoe. De crew waar we mee werkten lieten ons dingen zeggen die we normaliter niet zeggen. Toen wisten we dat het programma niets voor ons was. We hebben ‘nee’ gezegd tegen Eyeworks en dachten dat we nooit meer benaderd zouden worden voor televisie. We werden daarna gelukkig vaker benaderd door programma’s, maar daar konden we ons niet in vinden. Jouw Vrouw, Mijn Vrouw had ons bijvoorbeeld ook gevraagd om mee te doen. We wilden echter meedoen aan een programma met inhoud, en dat werd Steenrijk, Straatarm.’

Het dynamische koppel is in de eerste maanden van 2018 weer op de buis te zien. In Paleis voor een Prikkie doen ze bijna hetzelfde als waar ze bekend mee zijn geworden. ‘Onze nieuwe serie komt dicht in de buurt van wat we gedaan hebben in Steenrijk, Straatarm. We gaan naar arme gezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen en al helemaal geen geld hebben om hun huis gezellig te maken. We sturen het gezin naar een vakantiepark en wij verblijven een week in hun huis. Daar proberen wij in één week tijd voor 250 euro hun huis te veranderen. Dat is een hele uitdaging met zo’n budget. Gelukkig hebben we twee fantastische klusjesmannen mee die ons helpen met muren schilderen en klussen. We winkelen in kringloopwinkels en op Marktplaats om de kosten zo laag mogelijk te houden. Het programma wordt acht weken lang uitgezonden en de afleveringen zijn veertig minuten lang. We reizen door heel Nederland en zijn iedere aflevering in een andere stad. We zijn momenteel aan het opnemen en komen begin volgend jaar op de buis. Als het leuk ontvangen wordt, kan er wellicht een vervolg komen. Bij ons in de PC is ook begonnen met één seizoen, maar had al snel meerdere seizoenen. Wij kunnen later misschien ook andere programma’s maken. We kunnen bijvoorbeeld ook bij mensen aan de slag die het juist te druk hebben om hun interieur aan te pakken. Er zijn genoeg opties, maar we wachten eerst de reacties van het nieuwe programma af.’

Frank en Rogier lijken alles te hebben. Ze hebben een mooie relatie, een nieuwe televisieserie, maar ook een positieve instelling waar veel mensen van opvrolijken. Voor nu kunnen we in ieder geval uitkijken naar het nieuwe programma Paleis voor een Prikkie dat begin volgend jaar op SBS6 te zien is. Daarmee zijn we de komende tijd gelukkig nog niet van dit vrolijke duo af.

 

Coverfoto: Vincent TV Producties

 

 

24 thoughts on “Excentrieke Frank en Rogier: ‘We dachten nooit meer benaderd te worden voor televisie’

 1. lucienne eigenhuijsen schreef:

  Wat doen jullie dit geweldig. Chapeau. Ik geniet ervan hoe jullie in alle eenvoud iedere keer weer een nieuw interieur kunnen stylen met spullen uit de Kringloop. Jullie genieten er zelf ook van, dat kun je zien. Ga door, prachtig programma.

 2. Thirza schreef:

  Wat doen jullie dat geweldig geniet er iedere keer weer van.Soms met een sneer maar vooral met veel humor.En dan die blije gezichten van de mensen ik krijg er zelf wat tranen van.Ga zo door om nog meer mensen gelukkig te maken.Liefs Thirza

  1. E. Niessink schreef:

   Geweldig programma super lief stel!

 3. Noor schreef:

  Heerlijk stel..genot op naar te kijken!!

 4. M. Snoeren schreef:

  Goed bezig mannen! Mooie resultaten. Ga zo door

 5. Anneloes Bruning schreef:

  Wat heb ik weer genoten van jullie programma en uiteraard de bijzondere humor! Hopelijk komen er nog vele afleveringen en mogen jullie nog vele jaartjes doorgaan met dit mooie maar vooral ook gezellige, paleis voor een prikkie!

 6. Nellie schreef:

  Geweldig zoals jullie dat doen , Als het kan gewoon doorgaan. Een 10 van mij

 7. Miranda schreef:

  Wij vinden jullie programma geweldig! We worden er gewoon vrolijk van. We zijn zelf ook gek op kringloop,maar staan ervan te kijken hoe mooi jullie het steeds weer voor elkaar krijgen, afdingen,acties op touw zetten. Jullie zijn top!!!

 8. C. de Graaf schreef:

  Geweldig programma Paleis voor een prikkie.
  Frank en Rogier wat zijn jullie een leuk stel, positief, grappig en wat een inzicht om van weinig iets heel moois te maken. Top!!!!

 9. Alie schreef:

  Frank en Rogier
  GEWELDIG!!!
  Iedere keer genieten we weer volop van jullie lief en goed dadigheid wat een heerlijke mensen zijn jullie!!!
  Zo vrolijk, zo lief echt een genot om naar te kijken en iedere keer is t weer een Paleis en dat voor een prikkie!!!
  Heel veel succes en alle goeds toegewenst!!!!

 10. Joke Schumacher schreef:

  Ik ben inmiddels helemaal verslaafd aan jullie en het programma paleis voor een prikkie. Helaas volgende week de laatste uitzending. Ik vind jullie een heel mooi stel samen en heel ontroerend met zoveel hart voor anderen. Ik hoop zooooo dat er een nieuwe serie komt. Ik vind het ook zo knap dat jullie zelf meewerken; ramen lappen, verven, etc etc. GEWELDIG!!!!!
  Ik zou heel graag een keer een borrel met jullie drinken!!

 11. Paulina van der Weijden schreef:

  Wat doen jullie dat geweldig ,heerlijk om naar jullie programma te kijken,geniet met volle teugen.Het maakt mij blij en ontroerd ,
  mij ook.Een 10 en een griffel. Liefs voor jullie beiden en niet te vergeten het klusteam.

 12. Tom schreef:

  Als ik van mannen zou houden zouden jullie vooraan staan. Leuk stel

  1. Tom schreef:

   Mijn eigen reactie. Ben vanavond helemaal in de ban van hen na het zien van uitzending Albert cuyp.
   Tom

 13. Janna schreef:

  Wat zijn jullie lieve geweldige mensen. Wat maken jullie mensen blij. Ik hoop van harte op nog meer afleveringen. Het gaat jullie goed.

 14. Landa Jansen schreef:

  Wat zijn jullie leuk! En wat doen jullie het goed allemaal. Heb zeer genoten en hoop jullie meer te zien !

 15. Gea schreef:

  Wat heb ik van jullie genoten een geweldig programma .
  Jullie zijn geweldig wat je voor deze mensen heb gedaan.
  Vanaf straatarm programma ben ik verliefd op jullie geworden
  Gewoon,gezellig en jezelf zijn dat waardeer ik.
  Rogier en frank kijk uit naar een nieuw seizoen.
  Zal jullie niet vergeten.
  Succes verder.

 16. Marleen Bottelier schreef:

  Lieve Frank en Rogier, ik vind jullie een tópstel!
  Jullie positiviteit is een voorbeeld voor anderen en wat ik zo geweldig vind is dat jullie niet oordelen
  Hond Coco is een snoetje, zo lief en rustig op de achterbank, een waardige Flatcoat hoor
  Ik hoop dat jullie nog heel lang op de buis zullen zijn, een verrijking voor de Nederlandse tv !

  Liefs
  Marleen uit Hardegarijp, Friesland

 17. Je mag zeggen wat je wil maar 16 jaar samen vind ik heel wat! Doe zo voort boys

 18. Gretha pruis schreef:

  Jullie doen heel goed werk toen ik het nodig had was dat er niet als jullie dit lezen heb ik binnenkort een compleet heel goed bankstel voor jullie om een gezin mee te helpen hoop wat te horen van jullie

 19. Trudie schreef:

  Wat zijn jullie 2geweldige mensen naar 1x naar jullie gekeken te hebben ben ik gelijk van jullie gaan houden en rogier vind je zo leukief en geweldig ben ook elk jaar in zuid frankrijj in sint maxime en savond n a ar st trope ik hoop dat ik jullie daar ooit eens tegen gaan komen en met jullie gezellig een borrel drinken lijk me zo leuk want jongens jullie zijn geweldig en hoop dat jlie weer terug komen op tv met paleis voor prikkie van mij een hele dikke kus voor beiden

 20. Vakgenoten kom een keer een lekkere rose halen bij ons. Ben getrouwd met een Francaise uit de Var en wonen stukje boven Frejus. Ze vindt jullie hartstikke leuk. Zijn onze Franse woning aan het inrichten en verbouwen met een goede Nederlandse vriend die (gepensioneerd) toparchitect is en vlak bij ons woont. Tot hoors.

 21. Sharine Verboon schreef:

  Beste Rogier en frank
  Het is fantasie wat jullie voor een andere doet , wij hebben een paar meubels die jullie kan gebruiken .
  We geven die graag weg alles jullie het wil hebben horen we graag van jullie
  Gr Sharine

 22. Ria schreef:

  Wat ik zou willen of Frank vroeger bij vd groningen heeft ja heel lang geleden dus jaren 60! Op de afd gordijnen en vloerbedekking ik heb daar ook gewerkt en hij komt me nu zo bekend voor! Dat zou ik heel graag eens willen weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.